Հավի մսով ու պանրով լցոնած շամպինյոններ
Բաղադրիչներ՝
- խոշոր շամպինյոն- 10 հատ
- հավի փափկամիս- 150 գ
- գլուխ սոխ- 1 հատ
- գազար- 1 հատ
- պինդ պանիր- 50 գ
- թարմ սամիթ
- սխտոր- 1 պճեղ
- արևածաղկի ձեթ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Շամպինյոնների ոտիկները հեռացրեք. դրանք պետք չեն գալու: Սնկերի գլխիկները դանակով փորեք, այնպես որ՝ բաժակներ ստացվեն:
Շամպինյոններից առանձնացրած պտղամիսը մանր կտրատեք: Հավի փափկամիսն էլ շատ մանր կտրատեք:
Սոխն ու գազարը մաքրեք: Սոխը մանր կտրատեք, իսկ գազարն անցկացրեք մանր քերիչի միջով:
Թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, ավելացրեք սոխը, գազարն ու հավի միսը: 2-3 րոպե տապակեք ուժեղ կրակի վրա, ապա ավելացրեք մանրացրած սունկը: Եվս 3-4 րոպե ուժեղ կրակի վրա տապակեք:
Ստացված զանգվածը թավայից լցրեք պնակի մեջ, աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք ճզմած սխտորը: Խառնեք:
Շամպինյոնի գլխիկները տեղադրեք տապակի մեջ, լցոնեք ստացած զանգվածով:
Պանիրը մանր քերիչով անցկացրեք: Սամիթը մանր կտրատեք:
Պանիրով շամպինյոնների վրա բուրգ արեք, վրան լցրեք մանրացրած սամիթը:
Սնկերը տեղադրեք նախապես 180 աստիճան ցելսիուս տաքացրած ջեռոցում: 30 րոպեից պատրաստ կլինեն:
Մատուցեք տաք կամ գոլ վիճակում: