Բաժիններ՝

Մսագնդիկներով ու տոմատի սոուսով մակարոն

Բաղադրիչները

  • 200 գ մակարոն
  • 250 գ հավի մսի խճողակ
  • 2 հատ միջին չափի գլուխ սոխ
  • 4 պճեղ սխտոր
  • 1 հատ ձվի դեղնուց
  • 2 թ.գ. տոմատի մածուկ
  • 3 ճ.գ. բուսական յուղ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • 1-2 ճյուղ թարմ կանաչի՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

Սոխն ու սխտորը մաքրեք: Մեկ սոխն ու երկու պճեղ սխտորը մանր քերիչով անցկացրեք ու ավելացրեք հավի մսի խճողակին:

Մսին ավելացրեք նաև աղն ու աղացած սև պղպեղը, ձվի դեղնուցն ու խառնեք:

Կարդացեք նաև

Մսի խճողակից գնդիկներ պատրաստեք: Թավայի մեջ լցրեք բուսական յուղն ու մսի գնդիկները մոտ 7 րոպե մեկ կողմից տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Ապա շրջեք ու 3-4 րոպե էլ մյուս կողմից տապակեք:

Այդ ընթացքում եփեք մակարոնը:

Երկրորդ գլուխ սոխը մանր կտրատեք:

Պատրաստի մսագնդիկները տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ: Թավայի մեջ, որի մեջ մսագնդիկներն եք տապակել, լցրեք կտրտած սոխը: 2-3 րոպե տապակեք մինչև սոխի փափկելը:

Մանր քերիչով քերեք մնացած երկու պճեղ սխտորը: Տապակած սոխին ավելացրեք քերած սխտորն ու տոմատի մածուկը: 3 ճ.գ. ջուր ավելացրեք և սոուսը շոգեխաշեք մոտ 1 րոպե:

Պատրաստի մակարոնները քամեք ու լցրեք սոուսով թավայի մեջ:

Մակարոնի վրա լցրեք մսագնդիկները:

Թավայի պարունակությունը լավ խառնեք ու թույլ կրակի վրա 1-2 րոպե տապակեք, որպեսզի մակարոններն ամբողջությամբ սոուսով ծածկվեն:

Մատուցելուց առաջ մակարոնը զարդարեք մաղադանոսի թարմ տերևներով:

Տեսանյութեր

Լրահոս