Բաժիններ՝

Սխտորով ապուր՝ չեխական ձևով

Բաղադրիչներ՝

  • խոզի միս- 400 գ
  • ջուր- 1,5 լ
  • կարտոֆիլ- 3 հատ
  • սոխ- 1 գլուխ
  • սխտոր- 3 պճեղ
  • ձու- 1 հատ
  • դափնու տերև- 1 հատ
  • աշորայի հաց- 1-2 կտոր
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ
  • բուսական յուղ՝ տապակելու համար
  • մաղադանոս

Պատրաստման եղանակը

Միսը լվացեք, դրեք կաթսայի մեջ, վրան 1,5 լիտր ջուր լցրեք, դրեք կրակին: Երբ եռա, փրփուրը հեռացրեք, ավելացրեք դափնու տերևը: Միսը թույլ կրակի վրա, փակ կափարիչով եփեք մինչև պատրաստ լինելը: Թողեք հովանա: Դափնետերևը հեռացրեք:

Կարտոֆիլը մաքրեք, խորանարդաձև կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Սոխը կտրատեք, խորանարդաձև կտրատեք: Սխտորը մաքրեք:

Պատրաստեք չորահացերը՝ ապուրի հետ մատուցելու համար: Հացը փոքր կտորներով կտրատեք, լցրեք չոր թավայի մեջ ու 4-5 րոպե տապակեք:

Թավայի մեջ բուսական յուղ լցրեք, ավելացրեք կտրտած սոխն ու տապակեք մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանալը: Աղ ու պղպեղ արեք:

Սխտորը ճզմեք, ավելացրեք սոխին, ևս 1 րոպե տապակեք մինչև սխտորի վառ արտահայտված հոտը զգաք:

Ձուն ջարդեք պնակի մեջ, պատառաքաղով խառնեք:

Կտրտած կարտոֆիլը լցրեք դատարկ կաթսայի մեջ: Վրան լցրեք արդեն հովացած արգանակը: Միսը կտրտեք, ավելացրեք կարտոֆիլով արգանակին: Ապուրը եփեք մինչև կարտոֆիլի պատրաստ լինելը: Ձեր ճաշակով աղ ու պղպեղ արեք:

Ապուրին ավելացրեք տապակած սոխն ու սխտորը:

Բարակ շիթով լցրեք հարած ձուն: Ձուն միանգամից սպիտակ թելիկների կվերածվի: Ավելացրեք մանր կտրտած մաղադանոսը, հասցրեք եռման աստիճանի ու հանեք կրակի վրայից:

Մատուցեք չորահացի հետ միասին:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս