Բաժիններ՝

Պանրով ու հավով ապուր՝ ֆրանսիական ձևով

Բաղադրիչները՝

  • 500 գ հավի փափկամիս
  • 200 գ հալած պանիր
  • 400 գ կարտոֆիլ
  • 150 գ գլուխ սոխ
  • 180 գ գազար
  • 30 գ կարագ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ, կանաչի

Պատրաստման եղանակը

Հավի փափկամիսը ոչ շատ փոքր կտորներով կտրատեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակին, եռացրեք, միջին ուժգնության կրակի վրա 30 րոպե եփեք:

Կարտոֆիլը մաքրեք, լվացեք, փոքր կտորներով կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Գազարը մաքրեք, լվացեք, տաշեղաձև կտրատեք: Սոխը մաքրեք, լվացեք, խորանարդաձև կտրատեք:

Հավի փափկամսին ավելացրեք կտրտած կարտոֆիլը, ևս 15 րոպե եռացրեք:

Թավայի մեջը կարագ դրեք, ավելացրեք սոխն ու գազարը, միջին ուժգնության կրակի վրա խառնելով մոտ 3 րոպե շոգեխաշեք:

Տապակած գազարն ու սոխն ավելացրեք ապուրին, աղ ու պղպեղ արեք, 3-4 րոպե եփեք:

Հալած պանիրը փոքր կտորներով կտրատեք:

Կանաչին լվացեք ու մանր կտրատեք: Ապուրին ավելացրեք հալած պանիրն ու կանաչին, լավ խառնեք ու հանեք կրակի վրայից:

Մատուցեք չորահացի հետ:

Տեսանյութեր

Լրահոս