Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթի ամենապարզ բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 2 բաժակ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Հալեցրած կարագ – 100 գ
4. Ձու – 1 հատ
5. Աղացած կոճապղպեղ – 2 թ/գ
6. Աղացած մեխակ – 1/2 թ/գ
7. Աղացած դարչին – 1 թ/գ
8. Սոդա – 1/5 թ/գ
9. Մեղր – 3 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնել համեմունքները (մեխակ և դարչին), սոդան և ալյուրը:
2. Առանձին ամանի մեջ խառնել փափուկ կարագն ու շաքարավազը, ավելացնել մեղրն ու ձուն, հարել։ Լցնել համեմունքներով ալյուրը և ձեռքերով խմոր հունցել:
3. Խմրից գունդ ձևավորել, փաթաթել սննդային թաղանթով և 1.5-2 ժամով դնել սառնարանը:
4. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:
5. Խմորը հանել սառնարանից, բարակ շերտի գրտնակել, կաղապարով թխվածքաբլիթներ ձևավորել և շարել յուղաթղթով պաված տապակին:
6. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 5-7 րոպե, ոչ ավել։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը