Բաժիններ՝

Սուրբծննդյան շոտլանդական կեքս՝ Dundee cake

Բաղադրիչներ

1. Կարագ – 200 գ

2. Շագանակագույն շաքարավազ – 200 գ

3. Ձու – 4 հատ

4. Ալյուր – 250 գ

5. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ

6. Աղացած նուշ – 50 գ

7. Կոնյակ – 50 գ

8. Կեղևազրկված նուշ – 100 գ

Չրեր – 400-500 գ

1. Բաց և մուգ չամիչ

2. Ցիտրուսային չրեր

3. Չորացրած բալ

4. Խուրմա

5. Ծիրանի չիր

Պատրաստման եղանակը

1. Պատրաստել չրերը: Մեծ չրերը կտրատել, չամիչը թողնել, ինչպես որ կա: Լցնել բանկայի մեջ, վրան կոնյակ ավելացնել, թողնել 2 օր:

2. Կարագը և շաքարավազը հարել, մինչև շաքարավազը լրիվ լուծվի:

3. Մեկ-մեկ ավելացնել ձուն, յուրաքանչյուր ձվից հետո լավ հարել: Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղացած նուշը: Լավ հունցել:

4. Կոնյակով ներծծված չրերը թավալել ալյուրի մեջ:

5. Չրերը խառնել խմորին:

6. Կաղապարը յուղապատել, ալյուր շաղ տալ: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ: Հարթեցնել, վրան շարել կեղևազրկված նուշը (մոտ 70 գ):

7. Թխել մոտ 1 ժամ (եթե կաղապարը մեծ է, ավելի շատ) 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

8. Կեքսը ամբողջությամբ սառեցնել, հետո փաթաթել սննդային թաղանթով և պահել սառը տեղում մոտ 2-3 շաբաթ: Շաբաթը մեկ վրան կոնյակ շաղ տալ: Մատուցել Զատկի տոնակատարության օրը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս