Բաժիններ՝

Շոկոլադե տորթ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 1.5 բաժակ

2. Շաքարավազ – 1/2 բաժակ

3. Ձու – 4 հատ

4. Կարագ – 225 գ

5. Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ

6. Սերուցք – 1 բաժակ

7. Շոկոլադ – 4 սալիկ

Պատրաստման եղանակը

1. Խառնել ալյուրը և փխրեցուցիչը: Հարել ձուն և շաքարավազը:

2. Կարագը հալեցնել:

3. Հալեցնել շոկոլադի 2.5 սալիկը՝ 4 ճ/գ սերուցքի հետ: Լավ խառնել:

4. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

5. Յուղապատել թխման համար նախատեսված 2 կլոր կաղապար: Կաղապարները պատել նաև յուղաթղթով: Խմորը հավասարաչափ լցնել կաղապարների մեջ և թխել 30 րոպե: Սառեցնել:

6. Հարել մնացած սերուցքը և հալեցնել մնացած շոկոլադը: Խառնել, որպեսզի ստացվի ջրիկ կրեմ: Ստացված կրեմով պատել առաջին շերտը և ծածկել երկրորդ շերտով:

7. Մնացած շոկոլադը նույնպես հալեցնել, ավելացնել կրեմին և պատել ամբողջ տորթը:

8. Տորթը դնել սառնարանը, հետո զարդարել քերած շոկոլադով, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս