Ինչպես պատրաստել իդեալական կակաո՝ աղի գետնանուշի համով
KALABASA ռեստորանի շեֆ-բարիստա Մաքսիմ Արտեմովի բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչներ
1. Կոկոսի կաթ – 250 մլ
2. Շաքարավազ – 15 գ
3. Գետնանուշի կարագ – 15 գ
4. Կակաոյի փոշի – 12 գ
5. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Փոքր կաթսայի մեջ լցնել 50 մլ կաթ և ավելացնել կակաոն։ Տաքացնել այնքան, մինչև կակաոն լուծվի։
2. Այնուհետև ավելացնել մնացած կաթը և մյուս բոլոր բաղադրիչները։ Մոտ 2-3 րոպե տաքացնել կաթսան միջին կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Ըմպելիքը չպետք է եռա:
3. Պատրաստի կակաոն լցնել գեղեցիկ բաժակի մեջ, զարդարել նուշի թերթիկներով կամ համեմունքներով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը