Լավագույն թվածքաբլիթները՝ Սուրբ ծննդյան սեղանի համար
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 130 գ
2. Կարագ – 100 գ
3. Շաքարի փոշի – 50 գ
4. Ձու – 1 հատ
5. Աղացած կոճապղպեղ – 1 ճ/գ
6. Փխրեցուցիչ – 1/4 թ/գ
7. Սպիտակուց՝ ձևավորելու համար – 1 հատ
8. Շաքարի փոշի՝ ձևավորելու համար – 20 գ
9. Կիտրոնի հյութ – մի քանի կաթիլ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարագը կտրատել և լցնել հարթ ափսեի մեջ:
2. Ավելացնել շաքարի փոշին և լավ տորորել ձեռքերով:
3. Կարագը տեղադրել ափսեի կենտրոնում և կողքերով ալյուր ավելացնել:
4. Ձուն թասի մեջ հարել պատառաքաղով:
5. Հարած ձուն ավելացնել կարագի վրա, իսկ ալյուրի վրա լցնել փխրեցուցիչը և կոճապղպեղը:
6. Խմոր հունցել, դարձնել գունդ, փաթաթել թաղանթի մեջ և 30 րոպե դնել սառնարանը:
7. Խմորը գրտնակել և աստղի կաղապարով թխվածքաբլիթներ ձևավորել:
8. Տապակը պատել պերգամենտով, թխվածքաբլիթները շարել վրան:
9. Թխել 12 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Պատրաստի թխվածքաբլիթները սառեցնել:
10. Թասի մեջ հարել սպիտակուցը և շաքարի փոշին: Ավելացնել կիտրոնի հյութը:
11. Սպիտակուցային ջնարակով զարդարել թխվածքաբլիթները, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը