Տոնական սեղանի զարդը
«Руккола» սրճարանի շեֆ-բարմեն Գրիգորի Մուխինի բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչներ
1. Կարմիր գինի – 100 մլ
2. Ելակի խյուս – 50 գ
3. Թարմ ելակ – 10 գ
4. Նարինջ – 30 գ
5. Կիտրոն – 30 գ
6. Անիսոն – 5 գ
7. Դարչինի ձողիկ – 7 գ
8. Թարմ հազրեվարդ – 7 գ
Խյուսի համար՝
1. Թարմ կամ սառեցված ելակ – 200 գ
2. Շաքարավազ – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ելակը և շաքարավազը հարել բլենդերով:
2. Կիտրոնն ու նարինջը մանր կտրատել։ Լցնել սոտեյնիկի մեջ և տրորել: Լցնել գինին և ելակի խյուսը: Եռացնել:
3. Ստացված կոկտեյլը լցնել բարձր բաժակի մեջ:
4. Զարդարել անիսոնի աստղերով, դարչինի ձողիկով, թարմ հազրեվարդով և ելակով։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը