Բաժիններ՝

Շոկոլադե տորթ «Պելե»

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

1. Շաքարավազ – 1.5 բաժակ

2. Ձու – 3 հատ

3. Կեֆիր – 350 մլ

4. Կակաո – 50 գ

5. Կարագ – 90 գ

6. Ալյուր – 1.5 բաժակ

7. Սոդա – 1 թ/գ

8. Քացախ – 1 ճ/գ

Կրեմի համար՝

1. Կարագ – 250 գ

2. Եփած խտացրած կաթ – 380 գ

Շերտերը խոնավեցնելու համար՝

1. Ջուր – 150 մլ

2. Օշարակ – 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Կարագը հալեցնել: Խառնել կակաոն և շաքարավազը: Ավելացնել ձուն, խառնել: Լցնել կարագը և կեֆիրը:

2. Սոդան խառնել քացախի հետ և ավելացնել խմորին: Լցնել ալյուրը: Խմոր հունցել: Այն պետք է լինի պինդ թթվասերի նման:

3. Պատրաստել կաղապարը՝ այն պատելով յուղաթղթով: Խմորը բաժանել 4 մասի և թխել 4 շերտ: Մեկ շերտը թողնել փշրանքի համար:

4. Կրեմը պատրաստելու համար հարել կարագը, մինչև սպիտակելը: Դա կտևի մոտ 5 րոպե: Հետո երեք անգամից ավելացնել խտացրած կաթը՝ շարունակելով հարել:

5. Շերտերին առատ օշարակ քսել: Կարելի է մի փոքր կոնյակ ավելացնել: Շերտերը պատել կրեմով:

6. Խմորի մի շերտը վերածել փշրանքի, դրանով պատել ամբողջ տորթը, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյան

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս