Բաժիններ՝

Մարշմելոու՝ պատրաստված տնային պայմաններում

Բաղադրիչներ

1. Ժելատին – 2 ճ/գ

2. Վանիլին – 1 գ (դանակի ծայրով)

3. Ջուր – 280 մլ

4. Կոկոսի քերուկ – 1 բաժակ

5. Շաքարավազ – 1.5 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Ժելատինը լուծել 140 մլ սառը ջրի մեջ: Թողնել այնքան ժամանակ, ինչքան գրված է տուփի վրա:

2. Պատրաստել օշարակը: Շաքարավազը լցնել 140 մլ ջրի մեջ և եփել ցածր կրակի վրա, մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը: Չեռացնել: Մի փոքր սառեցնել:

3. Սառած օշարակի մեջ ավելացնել ժելատինը: Լավ խառնել: Դնել կրակի վրա, տաքացնել, ոչ մի դեպքում չեռացնել:

4. Թողնել, որ զանգվածը սառի մինչև սենյակային ջերմաստիճանը: Դրանից հետո զանգվածը ամենաբարձր պտույտներով հարել մոտ 10 րոպե: Ավելացնել վանիլինը և նորից հարել ևս 1 րոպե:

Զանգվածը պետք է ստացվի լավ հարած սպիտակուցի նման:

5. Տապակը պատել յուղաթղթով, վրան մի փոքր բուսայուղ քսել, լցնել զանգվածը, հարթեցնել, թողնել 2-3 ժամ:

6. 3 ժամ անց յուղաթուղթը հեռացնել, դանակը թրջել և կտրատել՝ ձևավորելով խորանարդիկներ: Խորանարդիկները թավալել կոկոսի քերուկի մեջ: Մարշմելոուն պատրաստ է:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս