Բաժիններ՝

Սխտորից և պղպեղից պատրաստված կծու նախուտեստ

Բաղադրիչներ

1. Կարմիր բուլղարական պղպեղ – 2 կգ

2. Կծու պղպեղ – 3-5 հատ

3. Սխտոր – 300 գ

4. Քացախ – 3/4 բաժակ

5. Շաքարավազ – 1 բաժակ

6. Աղ – 1/4 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Կարմիր բուլղարական պղպեղը լավ լվանալ, մաքրել սերմերից, կտրատել:

2. Սխտորը մաքրել:

3. Կարմիր կտրատված պղպեղն ու կծու պղպեղը աղալ մսաղացով:

4. Սխտորը նույնպես աղալ:

5. Աղացած պղպեղին ավելացնել աղացած սխտորը:

6. Զանգվածին ավելացնել քացախ, աղ և շաքարավազ:

7. Զանգվածը լավ խառնել, կաթսան ծածկել կափարիչով և երեք օր դնել սառնարանը:

8. Երեք օր անց զանգվածը քամել՝ առանձնացնելով հեղուկ և պինդ մասերը:

9. Հեղուկ մասը լցնել շշի մեջ և պահպանել սառնարանում՝ որպես համեմունք օգտագործելու համար: Պինդ մասը օգտագործել՝ որպես աջիկա: Այն նույնպես պետք է պահպանել սառնարանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս