Բաժիններ՝

Հայկական յուրահատուկ Քելեկյոշ

Ներկայացնում ենք հայկական յուրահատուկ Քելեկյոշի (Քալակյոշ, Գալաճոշ և այլն)բաղադրատոմսը։ Այն հյուրասիրվում է մեծ խնջույքների ժամանակ, մատուցվում է չոր լավաշով` խաշի նման։

Բաղադրիչներ`

• ոսպ ½ կգ

• սոխ ½ կգ

• յուղ 2 ճ/գ

• մածուն 1 լ

• 1 ձու

• ալյուր 1 ճ/գ

• չորացրած կանաչիներ (ուրց, դաղձ, անանուխ)

• չորացրած լավաշ

• աղ

Պատրաստման եղանակը`

Ոսպը խաշել առատ ջրի մեջ, մինչև շիլա դառնա։ Մածունը ձվով և ալյուրով եփել, մինչև թանձրանա։ Մանրացնել սոխը և տապակել, ավելացնել չորացրած կանաչիները, շարունակել եփել, մինչև յուղը ձիթագույն դառնա։

Աափսեի մեջ լցրեք փշրված լավաշ, վրան ոսպը, եփած մածունը և սոխառածով կանաչիներն ու մատուցեք։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս