Բաժիններ՝

Մարինացված վարունգի լավագույն բաղադրատոմսը, որը կօգնի հաղթահարել մրսածությունը

Բաղադրիչներ

1. Վարունգ – 650 գ

2. Ջուր – 0.5 լ

3. Գազար – 0.5 հատ

4. Սոխ – 0.5 հատ

5. Սխտոր – 2-3 պճեղ

6. Համեմի սերմ – 1 թ/գ

7. Դափնու տերև – 1 հատ

8. Մաղադանոս – 1 ճյուղ

9. Սև հատիկ պղպեղ – 6 հատ

10. Քացախ – 4 ճ/գ

11. Աղ – 1 ճ/գ

12. Շաքարավազ – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Վարունգը 1-2 ժամ պահել սառը ջրի մեջ:

2. Պատրաստել մարինադ: Ջրին ավելացնել աղ, շաքարավազ, եռացնել, վերջում ավելացնել քացախ:

3. Ստերիլիզացված բանկաների մեջ շարել վարունգը, օղակաձև կտրատված գազարը և սոխը, կտրատված սխտորը, համեմունքները և մաղադանոսը:

4. Վարունգով բանկաների մեջ լցնել տաք մարինադը: Ծածկել կափարիչներով և ստերիլիզացնել: Ստերիլիզացնել այնքան ժամանակ, մինչև վարունգները դառնան կանաչ ձիթապտղի գույնի:

5. Ստերիլիզացնելուց հետո կափարիչները փակել և շրջել: Այդպես թողնել, մինչև լրիվ սառելը: Մարինադ վարունգը պատրաստ է:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս