Հնդկական թխվածքաբլիթ «Էլայչե Գաջա»
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 250 գ
2. Կարագ – 200 գ
3. Սպիտակաձավար – 1/2 բաժակ
4. Աղ – 0.3 թ/գ
5. Շաքարի փոշի – 1/2 բաժակ
6. Շագանակագույն շաքարավազ – 1 ճ/գ
7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
8. Ընկույզ – 0.2 բաժակ
9. Հիլ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Փափուկ կարագը հարել, ավելացնել շաքարի փոշին, նորից հարել, մինչև զանգվածը ստանա կրեմի տեսք:
2. Ընկույզը տապակել և մանրացնել:
3. Չոր բաղադրիչները և կտրատված ընկույզը խառնել:
4. Կրեմային զանգվածին ավելացնել չոր զանգվածը և ձեռքով խմոր հունցել:
5. Խմորը բաժանել չորս մասի և ուղղանկյունիներ ձևավորել:
6. Տապակը պատել պերգամենտով, վրան շարել խմորները:
7. Թխել մոտ 20 րոպե, 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
8. Հանել ջեռոցից, մոտ 10 րոպե սառեցնել, հետո դանակով կտրատել, տալ թխվածքաբլիթի տեսք, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը