Բաժիններ՝

Իտալական տորթ՝ կոկոսային կրեմով և հապալասով

Բաղադրիչներ

Շերտերի համար՝

1. Ձու – 5 հատ

2. Կարագ – 110 գ

3. Բուսայուղ – 1 բաժակ

4. Շաքարավազ – 1 բաժակ

5. Վանիլինի էքստրակտ – 1 ճ/գ

6. Կոկոսի քերուկ – 1 բաժակ

7. Ալյուր – 2 բաժակ

8. Սոդա – 1 թ/գ

9. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ

10. Կաթ և սպիտակ քացախ – 1 բաժակ + 1 թ/գ

Կրեմի համար՝

1. Սերուցքային պանիր – 440 գ

2. Կարագ – 110 գ

3. Վանիլինի էքստրակտ – 2 թ/գ

4. Շաքարի փոշի – 0.9 կգ

5. Ընկույզ պեկան – 1 բաժակ

6. Կոկոսի քերուկ – 1 բաժակ

7. Հապալաս – 3 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Շերտերը պատրաստելու համար ջեռոցը տաքացնել մինչև 175 աստիճան: 22 սմ կլոր կաղապարը յուղապատել և ալյուր շաղ տալ:

2. Ձվերի սպիտակուցը առանձնացնել դեղնուցից: Սպիտակուցը լավ հարել:

3. Մեծ թասի մեջ հարել կարագը, բուսայուղը և շաքարավազը: Ավելացնել ձվի դեղնուցները, վանիլինը և կոկոսը:

4. Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, սոդան և փխրեցուցիչը: Հերթականությամբ ավելացնել կաթը և ալյուրը ջրիկ զանգվածին: Մի փոքր խառնել, դրանից հետո ավելացնել սպիտակուցը:

5. Ստացված խմորը երկու անգամից թխել 20-25 րոպե, նախապես տաքացրած ջեռոցում: Թխվելուց հետո երկու շերտն էլ լավ սառեցնել:

6. Կրեմը պատրաստու համար միջին չափի թասի մեջ խառնել սերուցքային պանիրը, կարագը, վնիլինը և շաքարի փոշին: Լավ հարել: Ավելացնել ընկույզը և կոկոսը:

7. Շերտերը կիսել, ստանալ չորս շերտ: Առաջին շերտին կրեմ քսել, վրան հապալաս շարել: Այդպես՝ բոլոր շերտերը: Մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս