Բաժիններ՝

Շոկոլադե թխվածքաբլիթ՝ պատրաստված տնային պայմաններում

Բաղադրիչներ

1. Շոկոլադ – 240 գ

2. Կարագ – 4 ճ/գ

3. Ալյուր – 2/3 բաժակ

4. Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ

5. Աղ – 1/2 թ/գ

6. Ձու – 2 հատ

7. Շաքարավազ – 3/4 բաժակ

8. Վանիլին – 1 թ/գ

9. Շոկոլադ (մանրացրած) – 150 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

2. Տապակը պատել յուղաթղթով:

3. 150 գ շոկոլադը մանրացնել: Մոտ 4 րոպե հարել շաքարավազը, ձուն և վանիլինը:

4. 200 գ շոկոլադը և կարագը հալեցնել գոլորշու վրա:

5. Հալեցրած շոկոլադը լցնել ձվային խառնուրդի մեջ, խառնել:

6. Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը: Ավելացնել շոկոլադային զանգվածին, խառնել:

7. Խմորին ավելացնել 150 գ մանրացրած շոկոլադը և նույնպես խառնել:

8. Թխվածքաբլիթներ ձևավորել և շարել տապակին իրար 5-7 սմ հեռավորության վրա:

9. Թխել 12-15 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս