«Զբոսաշրջիկի նախաճաշ». պահածո՝ պատրաստված բրնձից և բանջարեղենից
Բաղադրիչներ
1. Կլոր բրինձ – 0.5 բաժակ
2. Քաղցր պղպեղ – 250 գ
3. Սոխ – 250 գ
4. Գազար – 250 գ
5. Տոմատի հյութ – 500 մլ
6. Շաքարավազ – 40 գ
7. Աղ – 0.5 ճ/գ
8. Քացախ – 25 մլ
9. Ռաֆինացված բուսայուղ – 125 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Պատրաստել մթերքները: Բանջարեղենը մաքրել և լվանալ: Սոխը և պղպեղը կտրատել, գազարը քերել, բրինձը լվանալ:
2. Բրնձի վրա եռացրած ջուր լցնել և թողնել 15 րոպե, հետո լվանալ հոսող ջրով:
3. Տոմատի հյութը հասցնել եռման, ավելացնել բանջարեղենը, խառնել:
4. Լցնել բուսայուղը, ավելացնել աղ և շաքարավազ: Թողնել, որ եռա:
5. Լցնել բրինձը: Խառնել, նորից հասցնել եռման և ծածկել կափարիչով: Եփել ցածր կրակի վրա 1 ժամ:
6. Բրինձը բանջարեղենի հետ պատրաստ է: Ավելացնել քացախը, խառնել:
7. Պատրաստել ստերիլ բանկաները և կափարիչները: Զանգվածը լցնել բանկաների մեջ:
8. Փակել կափարիչներով, թողնել, որ սառչեն: Պահածոները պահպանել զով տեղում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը