Բաժիններ՝

Սպանակոպիտա. սպանախով և ֆետայով հունական պիրոգ

Բաղադրիչներ

1. Սպանախի թարմ տերևներ – 35 գ

2. Կտրատված սամիթ – 1/4 բաժակ

3. Ֆետա – 1 բաժակ

4. Աղացած մաղադանոս – 1/4 բաժակ

5. Կանաչ սոխ – 1 փունջ

6. Ձու – 3 հատ

7. Աղ, սև պղպեղ

8. Ձիթայուղ – 1/4 բաժակ

9. Ֆիլո – 12 շերտ

Պատրաստման եղանակը

1. Սպանախը մի քանի րոպե եփել եռացող ջրում, մի փոքր քամել և մանր կտրատել:

2. Թասի մեջ խառել սպանախը, փշրած ֆետան, սամիթը, մաղադանոսը, մանր կտրատված սոխը և ձուն: Աղ և պղպեղ ցանել:

3. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

4. Թխելու համար նախատեսված 20×20 կաղապարը պատել ձիթայուղով:

5. Խմորի շերտին ձիթայուղ քսել և տեղադրել կաղապարի մեջ: Կրկնել, որպեսզի ստացվի 6 շերտ:

6. Միջուկը տեղադրել խմորի վրա և հավասարեցնել:

7. Վրան նորից խմորի 6 շերտ հավաքել՝ վրաները ձիթայուղ քսելով: Թխել մոտ 30-40 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս