Բաժիններ՝

Գերմանացիների ամենասիրելի նախաճաշը

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

1. Ձու – 3 հատ

2. Կաթ – 1.5 բաժակ

3. Ալյուր – 1.5 բաժակ

4. Փխրեցուցիչ – 1 ճ/գ

5. Շագանակագույն շաքարավազ – 3 ճ/գ

6. Աղ – 1 պտղունց

7. Վանիլին – 1/8 թ/գ

8. Բուսայուղ՝ կաղապարը յուղապատելու համար

Միջուկի համար

1. Խնձոր – 1 հատ

2. Շաքարավազ – 1 ճ/գ

3. Դարչին – 1/2 թ/գ

4. Մշկընկույզ – 1/8 թ/գ

5. Կարագ – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Մինի կեքսերի համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 80 աստիճան:

2. Միջուկի համար խառնել շաքարավազը, դարչինը, մշկընկույզը:

3. Խնձորը մաքրել, խորանարդաձև կտրատել:

4. Կտրատված խնձորը թավալել շաքարավազի և համեմունքների խառնուրդում:

5. Թավայի մեջ հալեցնել կարագը և ցածր կրակի վրա շոգեխաշել խնձորը մոտ 5-7 րոպե, մինչև փափկելը:

6. Խմորի պատրաստման համար խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, շաքարավազը և աղը:

7. Առանձին հարել ձուն կաթի և վանիլինի հետ:

8. Չոր բաղադրիչներին ավելացնել ձվային զանգվածը, լավ խառնել:

9. Խմորին ավելացնել խնձորը, նորից խառնել:

10. Պատրաստի խմորը տեղաբաշխել կաղապարների մեջ: Թխել ջեռոցում 30-35 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս