Տնական լիմոնդ, որը կփրկի ամենաշոգ օրերին
Բաղադրիչներ
1. Գազավորված ջուր – 500 մլ
2. Լայմ – 4 հատ
3. Կոճապղպեղ – 20 գ
4. Շաքարավազ – 60 գ
5. Ջուր – 20 մլ
6. Սառույց
Պատրաստման եղանակը
1. Փոքր կաթսայի մեջ տաքացնել շաքարավազը և ջուրը: Պատրաստի օշարակը սառեցնել, իսկ այդ ընթացքում քամել լայմի հյութը:
2. Կոճապղպեղի արմատը մաքրել և անցկացնել մանր քերիչով: Ստացված քերուկը քամել թանզիվով, ավելացնել լայմի հյութը։ Լցնել օշարակի մեջ։
3. Սառույցը լցնել կուժի մեջ, ավելացնել պատրաստի հյութը և գազավորված ըմպտլիքը։
4. Ցանկության դեպքում ցիտրուսային մրգերը կտրատել, ավելացնել լիմոնադին։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը