Բաժիններ՝

Շատ համեղ պիրոգ՝ տանձով, շոկոլադով և նուշով

Բաղադրիչներ

1. Փափուկ կարագ – 180 գ

2. Ձու – 2 հատ

3. Շաքարավազ – 140 գ

4. Ալյուր – 150 գ

5. Փխրեցուցիչ – 110 գ

6. Տանձ – 4 հատ

7. Շոկոլադ – 40 գ

8. Բոված նուշ – 100 գ

9. Նուշի էքստրակտ – 2-3 կաթիլ

10. Մեղր – 30 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը նախապես տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

2. Բոված նուշը աղալ սրճաղացով:

3. Շոկոլադը կտրատել:

4. Ձուն 5 րոպե հարել շաքարավազի հետ:

5. Ավելացնել կարագը և նուշի էքստրակտը: Հարել, մինչև միասեռ դառնալը ևս 30 վայրկյան:

6. Ավելացնել ալյուրը և աղացած նուշը: Խառնել:

7. Մեկ տանձը պահել զարդարելու համար, մնացածը կտրատել մանր խորանարդների:

8. Խմորին ավելացնել կտրատված տանձը և շոկոլադը: Խառնել:

9. Լցնել յուղաթղթով պատված 22 սմ կաղապարի մեջ:

10. Մնացած մեկ տանձը շատ բարակ շերտատել և շարել խմորի վրա: Թխել մոտ մեկ ժամ:

11. Պատրաստի պիրոգը հանել ջեռոցից, դեռ տաք վիճակում վրան մեղր լցնել:

12. Մատուցել սառը վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս