Բաժիններ՝

Կաթնային կորժիկներ՝ պատրաստված տանը

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 400 գ

2. Շաքարավազ – 200 գ

3. Կարագ – 100 գ

4. Ձու – 1 հատ

5. Կաթ – 80 մլ

6. Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Փափուկ կարագը հարել շաքարավազի հետ:

2. Ավելացնել ձուն, կաթը և փխրեցուցիչը, խառնել:

3. Ավելացնել ալյուրը և հունցել էլաստիկ խմոր:

4. Խմորը գրտնակել 7/10 մմ հաստության շերտի:

5. Հատուկ կաղապարի միջոցով կորժիկներ ձևավորել:

6. Պերգամենտով պատել տապակը, ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

7. Կորժիկները տեղադրել տապակի վրա, թխել մոտ 15 րոպե, մինչև եզրերի կարմրելը: Գլխավորը. կորժիկներն ավելի երկար չթխել, այլապես դրանք կվերածվեն սովորական թխվածքաբլիթի:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս