Բաժիններ՝

Բանջարեղենը՝ ջեռոցում

Բաղադրիչներ

Սմբուկ – 1 հատ

Դդմիկ – 1 հատ

Պղպեղ – 400 գ

Լոլիկ – 250 գ

Գազար – 1 հատ

Շամպինիոններ – 2 հատ

Սոխ – 1 հատ

Սխտոր – 1 ատամիկ

Չիլի պղպեղ – 1 հատ

Թարմ մաղադանոս

Աղ, սև պղպեղ

Բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկը երկայնքով կիսել, ապա կտրատել մոտ 1 սմ հաստությամբ։

Կտրատել նաև գազարն ու դդմիկը։

Պղպեղը կտրատել բավականին մեծ կտորների։ Խորոված կանաչ պղպեղը պետք չէ մանրացնել։

Սունկը կտրատել երկու մասի, սոխը՝ օղակներով, իսկ թարմ կանաչին և սխտորը անհրաժեշտ է մանր կտրատել։

Հիմնական բոլոր բաղադրիչներին, բացառությամբ լոլիկի, ավելացնել մեծ քանակությամբ բուսայուղ, մեկ ճաշի գդալ աղ, չիլի պղպեղ:

Բանջարեղենը մարինացնել և թողել 1-1.5 ժամ, այնուհետև քամեք ավելորդ հեղուկը։

Բանջարեղենը լցնել համապատասխան տարայի մեջ, ավելացնել կտրատած լոլիկը:

Բանջարեղենը ծածկել փայլաթիթեղով և դնել ջեռոց։

15 րոպե հետո փայլաթիթեղի վերին շերտը հեռացնել և ևս րոպե 5 րոպե թողնել ջեռոցում։

Մատուցելուց առաջ բանջարեղենին կարելի է պղպեղ և կարագ ավելացնել։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս