Թագավորական հյուրասիրություն. դարչինով թխվածքաբլիթներ՝ ըստ Բուքինգհեմյան պալատի հրուշակագործի
Բրիտանական թագավորական ընտանիքում Սուրբ Ծնունդն ավանդույթների շարք է։ Ամենակարևոր դերը վերապահված է տոնական հյուրասիրություններին, և երբեմն պալատական խոհանոցի բաղադրատոմսերը դառնում են հանրային: Բուքինգհեմյան պալատի հրուշակագործները կիսվել են դարչինով թխվածքաբլիթների իրենց բաղադրատոմսով:
Բաղադրիչներ
1. Շաքարի փոշի – 360 գ
2. Ձվի սպիտակուց – 85 գ
3. Կիտրոնի հյութ – 20 գ
4. Աղացած նուշ – 300 գ
5. Չորամրգեր – 115 գ
6. Կես կիտրոնի կեղև
7. Աղացած դարչին – 12 գ
8. Աղացած մեխակ – 1/4 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Չորամրգերը մանրացնել և մի կողմ դնել:
2. Շաքարի փոշին, ձվի սպիտակուցը և կիտրոնի հյութը հարել, մինչև փրփրուն գագաթներ հայտնվեն:
3. Բեզեի 1/3-ը տեղափոխել առանձին ամանի մեջ։
4. Բեզեի մնացած 2/3-ին ավելացնել աղացած նուշը, մանր կտրատած չորամրգերը, կիտրոնի քերած կեղև, աղացած դարչինն ու մեխակը։
5. Ձեռքերով խմոր հունցել:
6. Խմորը քսել թխման սիլիկոնե գորգի վրա, ծածկել թխելու թղթով և գրտնակել 1սմ հաստության շերտի, հանել խմորը ծածկող թուղթը։
7. Մնացած բեզեի 1/3-ը քսել խմորի վրա՝ փորձելով հնարավորինս հարթ դարձնել։
8. Օգտագործել աստղի, տոնածառերի, ձյան փաթիլների և Սուրբ Ծննդյան այլ խորհրդանիշների կաղապարներ, թխվածքաբլիթներ ձևավորել:
9. Թխել 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև թխվածքաբլիթների եզրերը հեշտությամբ դուրս գան սիլիկոնե գորգից:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը