Բաժիններ՝

Խնձորով պիրոգի բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

Ձու – 5 հատ

թթվասեր – 200 գ.

շաքարավազ – 1.5 բաժակ

կարագ – 200գ.

սոդա – 1 թ/գ

ալյուր

Միջուկի համար

ջեմ – 150 գ

միջին չափի խնձոր – 3-5

Պատրաստման եղանակը

Ձվի սպիտակուցը հարել մինչև փրփրելը, քիչ-քիչ ավելացնել շաքարավազը, ապա հարած դեղնուցը, հարած կարագը, թթվասերը` սոդայով և այնքան ալյուր, որ ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպչող խմոր, բաժանել 2 գնդի:

Գնդերից մեկը գրտնակել, դնել յուղապատ տապակի մեջ, վրան քսել ջեմը, ապա դնել երկրորդը խմորը, կողքերից խմորները միացնել իրար:
Խնձորները մաքրել, կիսալուսնաձև կտրտել, շարել խմորի վրա և թխել 200°C-ի տակ, մինչև վարդագունելը:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս