Մանդարինով կարկանդակ
Բաղադրիչներ
Կաթնաշոռ – 400 գ
Շաքարավազ – 120 գ
Ձու – 2 հատ
Մանդարին – 1-2 հատ
Սպիտակաձավար – 2 ճաշի գդալ
Թթվասեր – 2 ճաշի գդալ
Կարագ – 10 գ
Վանիլային շաքարավազ – 0,5 թեյի գդալ
Փխրեցուցիչ – 0,5 թեյի գդալ
Աղ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն հարել շաքարավազի և մի պտղունց աղի հետ, ավեալացնել վանիլային շաքարավազ և նորից հարել։
Այնուհետև ավելացնել թթվասերը։ Հարելուց հետո ավելացնել կաթնաշոռն ու սպիտակաձավարը, խառնել և թողել 15 րոպե, որպեսզի սպիտակաձավարը ուռչի։
Հետո ավելացնել փխրեցուցիչը։
Մանդարինները լվանալ և մանր քերիչով անցկացնել կեղևը։ Քերուկը խառնել կաթնաշոռի խառնուրդի հետ։
Տարան պատել կարագով և լցնել խմորը, հարթեցնել այն և վրան ավելացնել մաքրած մանդարինի կտորները։
Թխել ջեռոցում 180°C ջերմաստիճանում մոտ 30-35 րոպե։