Հավը սնկով և սերուցքային թանձրուկով
Բաղադրիչներ
Սունկ – 300 գրամ
հավ –ցանակացած հատվածը – 800 գրամ
սերուցք-20%, ծայրահեղ դեպքում թթվասեր – 150 մլ
հավի արգանակ կամ ջուր – 150 մլ
սխտոր – 2 պճեղ
սպիտակ չոր գինի – 100 մլ
սերուցքային կարագ – 30 գրամ
ձիթայուղ – 2 ճ/գ
աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի
կանաչի թարմ` մատուցելու համար
Պատրաստման եղանակը
Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել բուսայուղն ու տապակել հավի կտորները, շարել ափսեի մեջ։
Սունկը կտրարտել, սխտորը մանր կտրատել և նույն յուղի մեջ տապակել
Սնկի և սխտորի վրա ավելացնել արգանակը, գինին և մանանեխը։
Հասցնել եռման աստիճանի, ապա ավելացնել սերուցքը և մարմանդ կրակի վրա շարունակել եփել մոտ 15 րոպե՝ մինչև թանձրանալը:
Ավելացնել աղն ու պղպեղը։
Պատրաստի թանձրուկը լցնել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան շարել տապակած հավի կտորները։
Եփել ջեռոցում՝ 180 աստիճանում, մոտ 15 րոպե
Մատուցել ցանկացած գարնիրով։