Բաժիններ՝

Հավը սնկով և սերուցքային թանձրուկով

Բաղադրիչներ

Սունկ – 300 գրամ

հավ –ցանակացած հատվածը – 800 գրամ

սերուցք-20%, ծայրահեղ դեպքում թթվասեր – 150 մլ

հավի արգանակ կամ ջուր – 150 մլ

սխտոր – 2 պճեղ

սպիտակ չոր գինի – 100 մլ

սերուցքային կարագ – 30 գրամ

ձիթայուղ – 2 ճ/գ

աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի

կանաչի թարմ` մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

Թավայի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել բուսայուղն ու տապակել հավի կտորները, շարել ափսեի մեջ։

Սունկը կտրարտել, սխտորը մանր կտրատել և նույն յուղի մեջ տապակել
Սնկի և սխտորի վրա ավելացնել արգանակը, գինին և մանանեխը։

Հասցնել եռման աստիճանի, ապա ավելացնել սերուցքը և մարմանդ կրակի վրա շարունակել եփել մոտ 15 րոպե՝ մինչև թանձրանալը:

Ավելացնել աղն ու պղպեղը։

Պատրաստի թանձրուկը լցնել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան շարել տապակած հավի կտորները։

Եփել ջեռոցում՝ 180 աստիճանում, մոտ 15 րոպե

Մատուցել ցանկացած գարնիրով։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս