Ռուսական դասական աղցան
Բաղադրիչներ`
• 3 փոքր կարտոֆիլ, խաշած
• ծովատառեխ (селёдка) 400 գ
• սոխ 1 փոքր գլուխ, մանր կտրատած
• 3 փոքր բազուկ, խաշած
• 3 փոքր գազար, խաշած
• մայոնեզ 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը`
Խաշած բանջարեղենը մաքրել, քերել առանձին ամանների մեջ։ Ձևամանի օգնությամբ մատուցվող ափսեի մեջ սկզբում լցնել կարտոֆիլը, տարածել, հարթեցնել, ավելացնել սոխն ու ծովատառեխը, տարածել, հաջորդ շերտը լցնել գազարը, ապա` մայոնեզը, ապա` բազուկը։
Վերջում լցնել մայոնեզը, տարածել։
Զգույշ հեռացնել ձևամանը, դնել սառի, մատուցել։