Չախոխբիլի
Բաղադրիչներ
Հավի միս – 1 կգ
Սոխ – 0,5 կգ
Չիլի պղպեղ – 1 հատ
Սխտոր – 4 հատիկ
Լոլիկ – 1 կգ
Կարագ – 3 ճ/գ
կանաչի- մաղադանոս, համեմ, ռեհան
համեմունքներ- խմելի-սունելի, կծու կարմիր և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
աղ
Պատրաստման եղանակը
Հավը կտրատել և լվանալ։
Հեռացնել չիլի պղպեղի սերմերը, կտրել կես օղակներով, ինչպես սոխը: Սխտորն անցկացնել քերիչով, կանաչին մանր կտրատել։
Լոլիկների կեղևը հեռացնել, անցկացնել խոշոր քերիչով։
Տապակը տաքացնել, հավի լցնել մեջը՝ առանց բուսայուղի, թողնել կարմրի, ապա տեղափոխել այլ տարայի մեջ։
Նույն թավայի ձեթ լցնել և սոխը՝տապակել։
Հավի մասերը շարել սոխի վրա, լցնել լոլիկը։ Խառնել բաղադրիչները։ Հասցնել եռման աստիճանի, ապա իջեցնել կրակը: Եփել մոտ 20 րոպե փակ կափարիչով։
Եփելուց 2 րոպե առաջ լցնել բոլոր համեմունքները, բացառությամբ կծու պղպեղի, դնել սխտորը։
8-10 րոպե հետո ավելացնել կծու պղպեղ և թակած խոտաբույսեր։
Բարի ախորժակ։