Պանրով և սեզոնային սնկով լավագույն ուտեստը
Բաղադրիչներ
1. Ցորենի ալյուր – 250 գ
2. Կարագ – 130 գ
3. Ձու – 1 հատ
4. Փխրեցուցիչ – 10 գ
5. Աղ՝ ըստ ճաշակի
6. Սառը ջուր – 2 ճ/գ
7. Սունկ – 250 գ
8. Կարտոֆիլ – 3 հատ
9. Սոխ – 1 հատ
10. Ապխտած բեկոն – 50 գ
11. Թթվասեր – 2 ճ/գ
12. Բուսական յուղ – 30 գ
13. Քերած պանիր – 50 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆիլը մաքրել, խորանարդաձև կտրատել և եռացնել աղ արած ջրի մեջ։
2. Ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, սառեցրած կարագը խառնել, ապա հարել, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
3. Առանձին ամանի մեջ ձուն խառնել ջրի հետ։ Ստացված զանգվածը լցնել կարագաալյուրային զանգվածի մեջ։ Մանրակրկիտ խառնել, խմոր հունցել և դնել սառնարանն առնվազն 30 րոպե։
4. Խոզապուխտը մանր կտրատել, տապակել կես սոխի հետ, ապա վերցնել կրակից։
5. Նույն թավայի մեջ տապակել սունկը՝ նախապես ավելացնելով 20 գրամ կարագ։ Այնուհետև լցնել 2 ճ/գ թթվասեր և տապակել ևս 5-7 րոպե։
6. Եփած կարտոֆիլը տրորել և խառնել տապակած բեկոնի հետ։
7. Թխելու համար նախատեսված կաղապարը պատել յուղով և թեթևակի ալյուր շաղ տալ։ Խմորը գրտնակել, մասերի բաժանել և դնել կաղապարների մեջ։ Խմորի վրա լցնել ստացված միջուկը և վրան քերած պանիր շաղ տալ։ Պատրաստի տարտալետները թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը