Տեֆտելի՝ տոմատի սոուսով
Բաղադրիչներ
2 հատ փոքր սոխ
Աղացած տավարի միս – 500 գ
Բրինձ – 120 գ
Գազար – 120 գ
Խմելի սունելի – 1 թ/գ
Ալյուր – 40 գ
Բուսայուղ – 3 ճ/գ
Տոմատի մածուկ – 3 ճ/գ
Ջուր – 500 մլ
Աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1 սոխը մանր կտրատել, ավելացնել մսին, այնուհետև ավելացնել բրինձը, խմելի սունելին, աղն ու պղպեղը։
Լավ խառնել՝ միասեռ զանգված ստանալ և թողնել 15 րոպե։ Այնուհետև փոքր գնդիկներ՝ կոլոլակներ պատրաստեք, թաթախեք ալյուրի մեջ։
Մեծ տապակի մեջ տաքացնել 2 ճ/գ բուսայուղը։ Կոլոլակները լցնել մեջը և տապակել բոլոր կողմերից: Տեղափոխել կաթսայի մեջ։
Կտրատեք մյուս սոխը, գազարը անցկացրեք խոշոր քերիչով։
Տապակել բանջարեղենը նույն տապակի մեջ, այնուհետև ավելացրեք տոմատի մածուկ և ջուր։ Հասցնել եռման աստիճանի, աղ ու պղպեղ անել։ Եռացնել 3 րոպե։
Կոլոլակները լցրեք կաթսայի մեջ, և եփեք թույլ կրակի վրա։
Եփել 25 րոպե: