Շեֆ-խոհարարն առաջարկել է աղցանների համար ձու եփելու ճիշտ տարբերակը
Աղցանների համար ձվերը պետք է դնել գրեթե եռման ջրի մեջ և եփել ոչ ավելի, քան ութ րոպե, shantnews-ի փոխանցմամբ՝ ասել է խոհարար Ալեքսանդր Բելկովիչը։ Երեկոյան Մոսկվային տված հարցազրույցում նա առաջարկել է տոնական սեղանի համար ձվերը եփելու ճիշտ տարբերակը։
Նրա խոսքով՝ շատերը սխալվում են՝ ձուն շատ երկար եռացնելով։
«Խորհուրդ եմ տալիս ձվերը շատ չեփել, որովհետև դրանց մեջ մնում է փափկությունը, որը տեղափոխվում է աղցանի մեջ»,- ասել է նա։ Որպեսզի ձուն ճիշտ եփվի, շեֆ-խոհարարն առաջարկել է եռալուց առաջ ձվերը թողնել սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի չսառեն:
«Ձվերը նրբորեն դրեք տաք, գրեթե եռացող ջրի մեջ: Եռացրեք 7-8 րոպե։ Անմիջապես ձվերը լցրեք սառը ջրի մեջ»,- խորհուրդ է տվել նա՝ բացատրելով, որ սպիտակուցը «կծկվում է» ջերմաստիճանի հակադրությամբ, և այնուհետև ձուն հեշտ է կեղևահանվում։
Եթե ձուն մարսվի, ապա սպիտակուցի հետ շփման կետում դեղնուցը կծածկվի բարակ մոխրագույն կեղևով, շարունակել է Բելկովիչը։
«Այսքան խիտ ձվի դեպքում աղցաններն այլևս այնքան էլ համեղ չեն», – եզրափակել է խոհարարը: