Սիսեռով ու բանջարեղենով աղցան
Բաղադրիչները՝
- 1 հատ վարունգ
- 1 հատ լոլիկ
- 1 գլուխ սոխ
- կես փունջ սամիթ
- 70 գ սիսեռ
- 70 գ ֆետտա պանիր
- 1 թ.գ. չորացրած կանաչիների փունջ (прованские травы)
- կես թեյի գդալ աղ
- 1 թ.գ. կիտրոնի հյութ
- 1 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
Պատրաստման եղանակը՝
Սիսեռը եփեք, սառը ջրի մեջ թողեք, որ հովանա:
Վարունգն ու լոլիկը միջին չափի կտորներով կտրատեք, իսկ սոխը՝ կիսաօղակաձև:
Սամիթը մանր կտրատեք, ֆետտա պանիրը պատառաքաղով տրորեք: Պատրաստի բաղադրիչները լցրեք մեծ պնակի մեջ:
Խառնեք ձիթապտղի յուղը, չորացրած կանաչիների փունջը, աղն ու կիտրոնի հյութը և համեմեք աղցանը: Մատուցեք: