Բաղադրիչները՝
- հավի փափկամիս- 500 գ
- կիտրոնի հյութ- 3 ճ/գ
- սխտոր- 3-5 պճեղ
- ձու- 1 հատ
- մանրացրած չորահաց- 0,5 բաժակ
- բուսական յուղ- 3-5 ճ/գ
- աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Հավի փափկամիսը մի քանի ոչ մեծ կտորների բաժանեք: Աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք ճզմած սխտորը, լավ խառնեք:
Առանձին պնակի մեջ 3-4 ճ.գ. ջրի հետ հարեք ձուն:
Տափակ ափսեի մեջ լցրեք մանրացրած չորահացը:
Հավի մսի կտորները նախ թաթախեք ձվի, հետո չորահացի մեջ:
Թավայի մեջ լցրեք բուսական յուղը, տաքացրեք: Հավի մսի կտորները յուղի մեջ երկու կողմից տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Պատրաստի նագեթսները տեղադրեք անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի: Հետո մեծ ափսեով մատուցեք: