Դդմիկով սուֆլե
Բաղադրիչները՝
- 2-3 հատ դդմիկ
- 200 մլ սերուցք (20%)
- 100 գ պինդ պանիր
- 3 հատ ձու
- 2 ճ.գ. ալյուր
- 20 գ կարագ
- աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Դդմիկները լվացեք, մաքրեք կեղևից ու խոշոր քերիչով քերեք:
Ձվի դեղնուցներն ու սպիտակուցները առանձնացրեք:
Պանիրը խոշոր քերիչով քերեք: 1/3 մասը պահեք սուֆլեի վերին շերտի համար, իսկ մնացածը խառնեք դեղնուցի հետ: Սպիտակուցը հարեք մինչև խիտ փրփուր ստանալը:
Քերած դդմիկին ավելացրեք պանիրը դեղնուցով, սերուցքը, ալյուրը, աղն ու աղացած պղպեղը: Խառնեք:
Վերջում զգուշորեն ավելացրեք հարած սպիտակուցը, խառնեք:
Տապակը պատեք կարագով, մեջը լցրեք ստացված զանգվածը:
Վրան լցրեք քերած պանիրը և 30 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
Պատրաստ լինելուց հետո 10-15 րոպե թողեք անջատած ջեռոցի մեջ ու կարող եք մատուցել: