Բլղուրով ու սնկով լցոնած դդմիկներ
Բաղադրիչները՝
- դդմիկ- 3 հատ
- բլղուր- 0,5 բաժակ
- սոխ- 1 գլուխ
- շամպինյոն- 200 գ
- գազար- 1 հատ
- պանիր- 50 գ
- ջուր- 1 բաժակ
- աղ, աղացած սև պղպեղ
- բուսական յուղ- 50 մլ
Պատրաստման եղանակը
Դդմիկները լվացեք, պոչերի մասը կտրեք, որպեսզի հարթ մակերես ստանան: Դդմիկներից յուրաքանչյուրը 3 մասի բաժանեք, փոքր գդալով միջուկը հանեք, որպեսզի դդմիկները բաժակների տեսք ստանան:
Աղաջրի մեջ եփեք բաժակները մինչև մի փոքր փափկելը՝ մոտ 2-3 րոպե: Հանեք ջրից, թողեք հովանան:
Միջուկի համար շամպինյոնները կիսեք, մեջտեղի հատվածից 9 շերտ առանձնացրեք պահեք, մնացածը մանր կտրատեք:
Սոխն ու գազարը խորանարդաձև կտրատեք:
Դդմիկներից հանած միջուկի կեսն էլ կտրատեք, մյուսը կեսը պետք չի գալու:
Բլղուրը փոքր քանակի բուսական յուղի մեջ մոտ 10 րոպե տապակեք: Ապա ավելացրեք ջուրը, աղը և միջին ուժգնության կրակի վրա կափարիչի տակ եփեք մինչև հեղուկի գոլորշիանալը:
Շամպինյոնը գազարի, սոխի և դդմիկի կտրտած միջուկի հետ տապակեք մինչև պատրաստ լինելը:
Տապակած բանջարեղենին ավելացրեք բլղուրը, աղն ու աղացած սև պղպեղը, խառնեք ու մոտ 5 րոպե տապակեք:
Տապակի մեջ կարագ քսեք, դդմիկից բաժակների մեջ լցրեք պատրաստած միջուկը, վրան քերած պանիր լցրեք, դրեք շամպինյոնի շերտերն ու վրան բուսական յուղ քսեք: Տապակը մոտ 15 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
Ջեռոցից հանեք, տեղադրեք մեծ ափսեի մեջ ու մատուցեք: