
Ծիսական ապուր` 7 տարբեր ընդեղենով

Բաղադրիչներ`
• թրջած լոբի- կես բաժակ
• թրջած սիսեռ- կես բաժակ
• ոսպ- կես բաժակ
• թրջած ձավար- կես բաժակ
• բրինձ- կես բաժակ
• ոլոռ- կես բաժակ
• եգիպտացորեն- կես բաժակ
• ընկույզ- կես բաժակ
• չիր- կես բաժակ
• յուղ կամ ձեթ- 3 ճ/գ
• ալյուր- 2 ճ/գ
• սոխ- 2 գլուխ, կտրատած
• կանաչի
• կարմիր և սև պղպեղ
• դաղձ, ուրց
• աղ
Պատրաստման եղանակը`
Խաշել թրջած հատիկեղենը, ավելացնել ոսպը, բրինձը։ Եփվելուց հետո ավելացնել ոլոռն ու եգիպտացորենը, ապա մանրացված ընկույզն ու չրերը։
Ալյուրը բացել ջրով և լցնել ապուրի վրա։ Ավելացնել սոխառածը, կանաչին և համեմունքները։