Շոգեխաշած բանջարեղեն սիսեռի հետ՝ մարոկկյան ձևով
Բաղադրիչներ`
- կարտոֆիլ- 4-5 հատ
- բատատ- 1-2 հատ
- գազար- 1-2 հատ
- լոլիկ՝ հյութի մեջ- 400 գ
- ծիրանաչիր- 50-70 գ
- սոխ- 2 գլուխ
- սխտոր- 8-10 պճեղ
- բուսական յուղ
- աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- հարիսա համեմունքների խառնուրդ- 1 ճ/գ
- դարչին- 1 թ/գ
- աղացած համեմ- 1 թ/գ
- բանջարեղենային արգանակ կամ ջուր- 600-700 մլ
- պահածոյացված կամ եփած սիսեռ- 350 գ
- կիտրոն- 1 հատ
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը, բատատն ու գազարը ոչ մեծ կտորներով կտրատեք, իսկ լոլիկը, ծիրանաչիրն ու սոխը մանր կտրատեք: Սխտորը ճզմեք:
Խորը թավայի մեջ լցրեք բուսական յուղն ու դրեք միջին ուժգնության կրակին: Սոխը յուղի մեջ մի փոքր տապակեք:
Բացի լոլիկից մնացած բանջարեղենը լցրեք սոխի վրա: Աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք հարիսան, դարչինը, գինձը և քրքումը: Խառնելով՝ 5-7 րոպե տապակեք:
Ավելացրեք լոլիկն իր հյութի հետ, ծիրանաչիրը, արգանակը կամ ջուրը: Եռալուց հետո 10 րոպե էլ թողեք միջին ուժգնության կրակին: Կրակը թուլացրեք և կափարիչի տակ 20-25 րոպե շոգեխաշեք:
Ավելացրեք սիսեռը, ևս 5-10 րոպե թողեք կրակին:
Կիտրոնի հյութը քամեք, լցրեք բանջարեղենի վրա, խառնեք և մեկ րոպեից հանեք կրակի վրայից: Լցրեք ափսեներն ու մատուցեք: