Բաժիններ՝

Տավարի մսով ու լապշայով լագման

Բաղադրիչները՝

  • տավարի փափուկ միս- 500 գ
  • լապշա- 300 գ
  • կարտոֆիլ- 3 հատ միջին չափի
  • բուլղարական պղպեղ- 1 հատ
  • լոլիկ- 2 հատ
  • գազար- 1 հատ
  • գլուխ սոխ- 1 հատ
  • սխտոր- 3 պճեղ
  • բուսական յուղ- 2 ճ/գ
  • դափնու տերև- 2 հատ
  • աղ ու աղացած կարմիր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • ջուր- 1,5 լ
  • կանաչ սոխ- 3 ճյուղ
  • սամիթ- 2 ճյուղ

Պատրաստման եղանակը

Տավարի միսը լվացեք, փոքր կտորներով կտրատեք:

Գազարը քերիչով քերեք: Կտրտեք լոլիկը, կանաչ սոխը, սամիթը, մաքրած կարտոֆիլն ու սոխը:

Կարդացեք նաև

Խորը թավայի կամ կաթսայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը, մեջը լցրեք տավարի մսի կտորներն ու 8-10 րոպե տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Ավելացրեք գազարն ու սոխը, ևս 5 րոպե տապակեք:

Ապա ավելացրեք լոլիկը, բուլղարական պղպեղը, դափնու տերևը, ևս 10 րոպե պատրաստեք:

Ավելացրեք կտրտած կարտոֆիլն ու աղացած կարմիր պղպեղը:

10 րոպեից լցրեք տաք ջուրն ու կափարիչը ծածկեք: Թույլ կրակի վրա կես ժամ եփեք:

Աղ արեք, սխտորը ճզմեք, ավելացրեք ուտեստին, կրակից վերցրեք:

Լապշան առանձին կաթսայի մեջ եփեք, քամեք:

Լապշան լցրեք ափսեների մեջ, ավելացրեք բանջարեղենով ու մսով ապուրը, վրան լցրեք կտրտած կանաչ սոխն ու սամիթը: Մատուցեք:

Տեսանյութեր

Լրահոս