Բաժիններ՝

Խորոված բադրիջանով աղցան

Բաղադրիչները՝

  • բադրիջան- 2 հատ
  • խնձոր- 1 հատ
  • կարմիր սոխ- կես գլուխ
  • կանաչ սոխ- 3 ճյուղ
  • սամիթ- 3 ճյուղ
  • ձիթապտղի ձեթ- 2 ճ/գ
  • կիտրոնի հյութ- 1 ճ/գ
  • գինձի սերմեր- կես թ/գ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Բադրիջանների վրա ձիթապտղի ձեթ (1 ճ.գ.) քսեք, ատամի չոփիկով մի քանի տեղից ծակծկեք և 40 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:

Բադրիջանները հանեք ջեռոցից, թողեք հովանան, մաքրեք, խորանարդաձև կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Խնձորը մաքրեք կեղևից, մանր քերիչով քերեք, խառնեք կիտրոնի հյութի հետ:

Կես սոխը բարակ կիսաօղակների ձևով կտրատեք, 1 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթով տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը:

Սոխին ավելացրեք աղացած գինձը և պղպեղը, լավ խառնեք:

Մաքուր պնակի մեջ լցրեք բադրիջանները, խնձորի միջուկը և տապակած սոխը:

Աղ արեք, խառնեք, թողեք հովանա, 15 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:

Մատուցելիս կտրտած սոխ ու սամիթ լցրեք վրան:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս