Բաժիններ՝

Ինչպես պատրաստել համեղ և տնական լիմոնադ

Ասում են, որ մի անգամ Լյուդովիկոս I-ի գավաթի մեջ գինու փոխարեն պատահմամբ կիտրոնի հյութ են լցրել, և սխալը հարթելու համար այն ջրով են նոսրացրել։ Թագավորին դուր է եկել նոր ըմպելիքը, և այն անվանել են լիմոնադ։ Այն արագորեն տարածվել է ամբողջ Եվրոպայում։

Ժամանակի ընթացքում ի հայտ են եկել լիմոնադ պատրաստելու բազմաթիվ բաղադրատոմսեր և մեթոդներ։ Այսօր ներկայացնում ենք թեթև և թարմացնող տարբերակ՝ կիտրոնով և ձմերուկով:

Բաղադրիչներ

1. Ձմերուկ – 500 գ

Կարդացեք նաև

2. Կիտրոն – 2 հատ

3. Շաքարավազ – 100 գ

4. Ջուր – 1 լ

5. Անանուխ

Պատրաստման եղանակը

1. Կիտրոնի հյութը քամել:

2. Ձմերուկը հարել բլենդերով և միջուկին ավելացնել կիտրոնի հյութը, շաքարավազը և ջուրը։ Լավ խառնել։

2. Մատուցել՝ զարդարելով անանուխի տերևով:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս