
Ինչպես տանը պատրաստել պոկե

Պոկեն ամբողջ աշխարհում հայտնի հավայան ուտեստ է, որը հավաքվում է ինչպես կոնստրուկտորը։ Յուրաքանչյուրը կարող է այն պատրաստել տանը. պարզապես պետք է հասկանաք հավաքման հիմնական կանոնները։ Lenta.ru-ն, խոհարարների և տեխնոլոգների հետ համատեղ, առաջարկում է պոկեի ամենահաջող բաղադրատոմը, որը հեշտությամբ կարող եք կրկնել տանը։
Ի՞նչ է պոկեն
Պոկեն հավայան ուտեստ է, որը պատրաստվում է բրնձից, բանջարեղենից, ձկից և քաղցր ու թթու սոուսից:
«Պոկե» (poke) բառը թարգմանաբար նշանակում է «կտորների կտրատված»:
«Ի սկզբանե պոկեն պարզ նախուտեստ էր, որը ձկնորսները պատրաստում էին թարմ որսած թյունոսից կամ այլ ձկներից։ Նրանք այն կտրատում էին խորանարդիկների, ավելացնում ծովի աղ, ջրիմուռ և կուկուի ընկույզ. արագ, համեղ և կշտացնող ուտեստ»,- Lenta.ru-ին բացատրել է MYBOX ճապոնական և ասիական խոհանոցի ռեստորանների ցանցի տեխնոլոգիական բաժնի ղեկավար Մաքսիմ Կապլունովը։
Այժմ գրեթե բոլոր ասիական ռեստորաններում կարող եք գտնել պոկեի մի շարք տարբերակներ: Որոշ հաստատություններ այցելուներին առաջարկում են պատրաստի պոկե տարբերակներ, մինչդեռ մյուսները հյուրերին հնարավորություն են տալիս ինքնուրույն պատրաստել ուտեստը տարբեր բաղադրիչներից:
Պոկեի բաղադրիչները
«Պոկեի հիմնական բաղադրիչներն են ձուկը, բանջարեղենը և հացահատիկը։ Կարող եք բազմազանեցնել ուտեստը՝ ավելացնելով մրգեր (մանգո, արքայախնձոր), ջրիմուռներ (ջրիմուռ, նորի), սոխ, լոբի, սունկ»,- Lenta.ru-ի հետ զրույցում ասել է «Kalabasa» ռեստորանի խոհարար Անդրեյ Լիսոգորը։
Ինչի՞ց են պատրաստում պոկեն
- Բրինձ. սուշիի կամ շագանակագույն բրինձ։ Կարելի է փոխարինել քինոայով։
- Ձուկ. թյունոս կամ սաղմոն։ Ձկան փոխարեն կարելի է ավելացնել ծովախեցգետին, հավ կամ տոֆու։
- Բանջարեղեն. վարունգ, լոլիկ, ավոկադո, կաղամբ։
- Սոուս. տերիյակի, միսո, սրիրաչա կամ սոյայի սոուս։
- Լրացուցիչ բաղադրիչներ. համեմ, կանաչ սոխ, չիայի սերմեր, ջրիմուռի չիփսեր։
Ինչպես պատրաստել պոկե
- Պատրաստել խավարտը։
- Ձուկը, հավը կամ տոֆուն կտրել խորանարդիկների կամ շերտերի։
- Բանջարեղենը խորանարդաձև կտրատել։
- Ընտրել լրացուցիչ բաղադրիչները:
- Բոլոր բաղադրիչները դնել խորը ամանի մեջ՝ առանձին բաժիններով, չխառնել։
- Լցնել սոուսը և մատուցել:
Ինչպես մատուցել պոկեն
Պոկեն ճիշտ է մատուցել խորը ափսեի մեջ՝ առանց բաղադրիչները խառնելու։ Սոուսը կարելի է մատուցել առանձին տարայի մեջ, որպեսզի ուտեստը համտեսող անձը կարողանա ինքնուրույն որոշել, թե որքան չափաբաժին սոուս է ցանկանում օգտագործել։
Դասական պոկեի բաղադրատոմսը
Դասական պոկեն պատրաստվում է սաղմոնով: Այս բաղադրատոմսը Lenta.ru-ին առաջարկել է «Вилка событий» խոհարարական տարածքի գործադիր տնօրեն Մաքսիմ Մոսալցևը:
Բաղադրիչները
1. Սուշիի բրինձ – 150գ
2. Սաղմոն – 120 գ
3. Ավոկադո – 50 գ
4. Վարունգ – 50 գ
5. Ջրիմուռ – 30 գ
6. Մայոնեզ – 2 ճ/գ
7. Կարմիր ձկնկիթ – 1 թ/գ
8. Քունջութի սերմեր – 1 թ/գ
9. Կանաչ սոխ
Պատրաստման եղանակը
1. Բրինձը եփել, սառեցնել, ավելացնել բրնձի քացախ:
2. Հում սաղմոնը խորանարդաձև կտրատել և խառնել մի փոքր մայոնեզի հետ:
3. Բրինձը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել սաղմոնի կտորները, կտրատած մյուս բաղադրիչները:
4. Ավելացնել մնացած մայոնեզը:
5. Ցանել քունջութի սերմեր, ձկնկիթ և կանաչ սոխ։