
Ելակով պիրոգ

Բաղադրիչներ`
Խմորի համար`
• ձու- 2 հատ (սենյակային ջերմաստիճանի)
• շաքարավազ- 1 բաժակ
• թթվասեր- 1 բաժակ
• ձեթ- ½ բաժակ
• վանիլին
• ալյուր- 2 բաժակ
• փխրեցուցիչ- 2 թ/գ
• աղ- ¼ թ/գ
• ելակ- 340 գ
• շաքարի փոշի 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը`
Ձուն և շաքարավազը հարել՝ հարիչի ուժեղ արագությամբ, ավելացնել թթվասերը, ձեթը, վանիլինը, հարել ցածր արագությամբ։ Ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչն ու աղը, հարել ցածր արագությամբ։
Խմորի կեսը լցնել 20 սմ տրամագծով յուղած ձևամանի մեջ, վրան լցնել կտրատած ելակի կեսը, լցնել մնացած խմորը, վրան դասավորել մնացած ելակը, թեթև սեղմելով խմորի մեջ։
Թխել 190°-ում 45-55 րոպե։
Թողնել սառչի, վրան ցանել շաքարի փոշի։