
Շատ համեղ տորթ՝ ընկուզեղենով, մանդարինով, դարչինով և չրերով

Բաղադրիչները`
Խմորի համար`
• ալյուր- 200 գ
• շաքարավազ- 155 գ
• ձիթայուղ- 60 մլ
• թեյ 200- մլ
• սոդա- 5 գրամ
• քացախ- 15 մլ
• դարչին- 5 գրամ
• բոված գետնանուշ- 70 գրամ
• աղ
Միջուկի համար`
• բանան- 1 հատ
• մանդարին- 2 հատ
• ծիրանի չիր- 60 գրամ
• չամիչ- 60 գրամ
• ընկույզ- 100 գրամ
• նուշ- 50 գրամ
• մեղր- 30 գրամ
• շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը`
Թեյին ավելացնել շաքարավազը, ձեթը, աղը։
Սոդան խառնել ալյուրի հետ և ավելացնել հեղուկ զանգվածին, խառնել։ Պետք է ստացբի հարթ, առանց գնդիկների խմոր։
Բոված գետնանուշը մանրացնել, դարչինի հետ ավելացնել խմորին, խառնել։ Ավելացնել քացախը, և շարունակել խառնել։ Լցնել յուղաթղթով ծածկած ձևամանի մեջ, թխել 180°-ում 30 րոպե։
Միջուկի համար անհրաժեշտ է եռման ջրով թրջել չիրն ու չամիչը։ Մանդարինը և բանանը մաքրել, բոլոր բաղադրիչները միասին հարել բլենդերով։
Խմորը կիսել երկու շերտի, արանքում քսել միջուկը։ Վրան ցանել շաքարի փոշի, զարդարել ընկուզեղենով, չրերով և մանդարինով։
Այս տորթը, թեև, ընդունված է թխել պահքի օրերին, սակայն շատերն այն պատրաստում են ոչ միայն այդ ժամանակ։ Այն շատ համեղ է և հարուստ է վիտամիններով։