
Ինչպես ճիշտ եփել հնդկաձավարը

Հնդկաձավարը բազմակողմանի ուտեստ է. այն ուտում են որպես շիլա՝ ջրով կամ կաթով, կամ որպես խավարտ՝ մսի, բանջարեղենի և սնկի հետ: Лента.ру-ն ներկայացնում է հնդկաձավարի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը:
Հնդկաձավարի պատրաստման համամասնությունները
Հնդկաձավարից խավարտ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է պահպանել հացահատիկի և ջրի ճիշտ հարաբերակցությունը:
1:2 — 1 բաժակ հնդկաձավար և 2 բաժակ ջուր: Սա հնդկաձավարի պատրաստման դասական հարաբերակցությունն է:
1:3 — 1 բաժակ հնդկաձավար և 3 բաժակ ջուր, եթե նախընտրում եք ավելի փափուկ խտություն:
Կաթսայի մեջ հնդկաձավար պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.
- Հնդկաձավար – 1 բաժակ
- Ջուր – 2 բաժակ
- Կարագ – 40-50 գրամ
- Աղ – 0.5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Պատրաստել բաղադրիչները և սպասքը։ Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և եռացնել:
2. Եռացող ջրին աղ ավելացնել:
3. Հնդկաձավարը լցնել եռացող ջրի մեջ։
4. Կաթսան ծածկել կափարիչով և թույլ կրակի վրա եփել 20 րոպե:
5. Կաթսան վերցնել կրակից, ավելացնել կարագը, փակել կափարիչով և թողնել 10-20 րոպե: