Բաժիններ՝

Ինչպես ճիշտ եփել հնդկաձավարը

Հնդկաձավարը բազմակողմանի ուտեստ է. այն ուտում են որպես շիլա՝ ջրով կամ կաթով, կամ որպես խավարտ՝ մսի, բանջարեղենի և սնկի հետ: Лента.ру-ն ներկայացնում է հնդկաձավարի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը:

Հնդկաձավարի պատրաստման համամասնությունները

Հնդկաձավարից խավարտ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է պահպանել հացահատիկի և ջրի ճիշտ հարաբերակցությունը:

1:2 — 1 բաժակ հնդկաձավար և 2 բաժակ ջուր: Սա հնդկաձավարի պատրաստման դասական հարաբերակցությունն է:
1:3 — 1 բաժակ հնդկաձավար և 3 բաժակ ջուր, եթե նախընտրում եք ավելի փափուկ խտություն:

Կաթսայի մեջ հնդկաձավար պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.

  • Հնդկաձավար – 1 բաժակ
  • Ջուր – 2 բաժակ
  • Կարագ – 40-50 գրամ
  • Աղ – 0.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Պատրաստել բաղադրիչները և սպասքը։ Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և եռացնել:

2. Եռացող ջրին աղ ավելացնել:

3. Հնդկաձավարը լցնել եռացող ջրի մեջ։

4. Կաթսան ծածկել կափարիչով և թույլ կրակի վրա եփել 20 րոպե:

5. Կաթսան վերցնել կրակից, ավելացնել կարագը, փակել կափարիչով և թողնել 10-20 րոպե:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս