Բաժիններ՝

Աղանդեր՝ Մոցարտի հայրենիքից, որը պետք է մատուցել միայն տաք վիճակում

Զալցբուրգյան Նոկերլն

Հարած սպիտակուց՝ շաքարավազով

Բաղադրիչներ

1. Շաքարավազ – 100 գ

2. Ձու – 5 հատ

3. Ազնվամորի – 50 գ

4. Ալյուր – 2 ճ/գ

5. Օսլա – 1 ճ/գ

6. Վանիլինի բուրավետիչ – 0.5 թ/գ

7. Կիտրոնի կեղև

8. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ

9. Աղ – 1 պտղունց

10. Շաքարի փոշի

Բաղադրիչներ օշարակի համար

1. Ազնվամորի – 50 գ

2. Սերուցք – 40 մլ

3. Շաքարավազ – 10 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից: Հարկավոր է լինելու 5 ձվի սպիտակուց և 3 դեղնուց: Հարել սպիտակուցները 1 պտղունց աղի հետ, մինչև լավ պնդանալը, հետո ավելացնել շաքարավազը և շարունակել հարելը:

2. Առանձին թասի մեջ դեղնուցներին ավելացնել կիտրոնի կեղևը և վանիլինի բուրավետիչը: Լավ խառնել, հետո դեղնուցն ավելացնել սպիտակուցին: Լցնել ալյուրը, օսլան, փխրեցուցիչը:

Զգուշությամբ խառնել սիլիկոնե բահիկով:

3. Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել, հետո զանգվածի հետ տեղավորել դրա մեջ: Վրան հավասար շարել ազնվամորին, իսկ զանգվածի երկրորդ կեսով 3 բարձունք ձևավորել (դրանք երեք սարերն են, որոնք շրջապատում են Զալցբուրգը):

4. Թխել աղանդերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե:

5. Քանի դեռ աղանդերը թխվում է, պատրաստել ազնվամորու օշարակը: Դրա համար պետք է թասի մեջ տրորել ազնվամորին, սերուցքը հարել շաքարավազի հետ և խառնել տրորած ազնվամորու հետ:

6. Պատրաստի աղանդերի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել տաք վիճակում օշարակի հետ մասին:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս