Նրբագեղ և ախորժելի ֆրանսիական կոտլետներ
Այն կզարդարի ձեր ընթրիքի սեղանը։
Բաղադրիչներ
1․Հավի փափկամիս կամ աղացած միս-250գ
2․Խոզի աղացած միս -500գ
3․Լոլիկ- 2հատ
4․Սոխ- 2 հատ (խոշոր գլուխ)
5․Թթվասեր կամ մայոնեզ-3 ճ․գ
6․Քերած պանիր- 80գ
7․Աղ,պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Հավի և խոզի աղացած միսը լցնում ենք բլենդերի մեջ, ավելացնում կտրատած սոխը։ Այս ամենը լավ խառնում ենք,մինչև ստացվի համասեռ զանգված։
Ավելացնում ենք համեմունքներ, աղ, պղպեղ։
Ստացված զանգավծից պատրաստում ենք կոտլետներ և տեղադրում յուղաթղթի վրա։
Յուրաքանչյուրի վրա ավելացնում ենք 1 թ․գ թթվասեր կամ մայոնեզ։
Վերևում՝ լոլիկի և սոխի օղակներ։
Վրան ավելացնում ենք քերած պանիր և ուղարկում ջեռոց՝ 180 °C , 30 րոպե։
Բարի ախորժակ։
Պատրաստեց Արաքս Պողոսյանը