Օրվա բաղադրատոմսը. պատրաստում ենք պաստա կարբոնարա՝ առանց սերուցքի
Բաղադրիչներ
1. Սպագետի – 500 գ
2. Բեկոն – 100 գ
3. Պարմեզան – 100 գ
4. Սխտոր – 2 պճեղ
5. Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ
6. Ձվի դեղնուց – 4 հատ
7. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սպագետին լցնել աղ արած եռացող ջրի մեջ և եփել 4 րոպե: Սպագետին պետք է ստացվի al dente:
2. Բեկոնը խորանարդաձև կտրատել և քերել պարմեզանը: Դեղնուցները խառնել պանրի, աղի և պղպեղի հետ: Ձիթայուղը տաքացնել և տապակել բեկոնը: Բեկոնը պատրաստ լինելուց հետո ավելացնել սխտորը:
3. Բեկոնին և սխտորին ավելացնել պատրաստի սպագետին, խառնել: Այնուհետև բեկոնը և սպագետին խառնել ձվապանրային սոուսի հետ: Հյութալի լինելու համար ավելացնել սպագետիի ջրից և ըստ ցանկության համեմել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը